P4 half speed

Advice and assistance on computer matters

Moderator: Gazza

Post Reply
Lazeodoom
Joined: Fri 17 Aug, 2007 16:57
Posts: 262

  Z3 roadster 1.9
Location: Birmingham

P4 half speed

Post by Lazeodoom » Fri 11 Mar, 2011 23:46

So, I've bought a 'new' desktop computer. Its an oldie with a P4 3Ghz CPU on an MS-6577 motherboard. Why oh why then does it only do 1.5 Ghz? So far I've tried:

1) Fiddling with BIOS
2) Resetting CMOS
3) trying to find a new BIOS
4) New fan and heatsink
5) Different CPU (that doesn't even work: The new CPU's don't seem to let the damn machine boot!)
6) Different RAM

The last thing I can think of is that the power pack doesn't have enough oomph to run the CPU to full speed with a graphics card attached, even though its only an AGP...

Any ideas will be rewarded with thanks!

User avatar
snoops
Joined: Sat 12 Jun, 2010 18:08
Posts: 971

  Z3 roadster 2.8
Location: Lancashire

Post by snoops » Sat 12 Mar, 2011 00:44

Some links here

Link 1

Link 2

Link 3
Image...........No Mods...... I like him just the way he is

Lazeodoom
Joined: Fri 17 Aug, 2007 16:57
Posts: 262

  Z3 roadster 1.9
Location: Birmingham

Post by Lazeodoom » Sun 13 Mar, 2011 15:48

Appreciate the help thus far, alas I'm being held to ransom for #30 to update things! Bearing in mind the computer only cost #60!...

I've tried a different cpu (cleron, supported by the mobo) and the computer doesn't seem to like it! Damnable HP!

Any other ideas I'm all ears!

User avatar
Sorcerors Apprentice
Joined: Thu 26 Aug, 2010 22:53
Posts: 272

  Other roadster

Post by Sorcerors Apprentice » Sun 13 Mar, 2011 16:04

Lazeodoom wrote:Damnable HP! Any other ideas I'm all ears!
Buy a new one?
Nothing wrong with HP kit as far as I am concerned.
Image

User avatar
LookinFoolish
Joined: Sun 31 Jul, 2011 19:36
Posts: 294

  Z3 roadster 1.9
Contact:

Post by LookinFoolish » Sun 31 Jul, 2011 19:39

First post on this board and it's not even about the roadster...ah well !


I would say it's down to the FSB / multiplier in the BIOS. You might need a BIOS update, but you should be able to bump up the speed there.

Highly doubt it's a power issue or your PC would probably turn off :lol:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest