Gear linkage

International forum for all Z1 enthusiasts

Moderator: Gazza

Post Reply
ChrisS
Joined: Thu 30 Jul, 2009 10:11
Posts: 163

  Z1 roadster
Location: Witney

Gear linkage

Post by ChrisS » Thu 26 Mar, 2015 15:02

Z1 won't play today. Gear lever is unconnected. It feels completely floppy. Is it likely to bethe bottom of the gear stick or the linkage into the gearbox? Does anyone have previous experience of this?

ChrisS
Joined: Thu 30 Jul, 2009 10:11
Posts: 163

  Z1 roadster
Location: Witney

Re: Gear linkage

Post by ChrisS » Fri 03 Apr, 2015 20:58

Part ordered. The exhaust needs to be removed to fit it, so I'm replacing the rubber link between the gearbox and the torque tube at the same time.

User avatar
Jet
Joined: Fri 14 Nov, 2003 16:24
Posts: 2255

  blank
Contact:

Re: Gear linkage

Post by Jet » Tue 07 Apr, 2015 16:15

Just curious but what was the issue?

ChrisS
Joined: Thu 30 Jul, 2009 10:11
Posts: 163

  Z1 roadster
Location: Witney

Re: Gear linkage

Post by ChrisS » Mon 13 Apr, 2015 18:01

A sheared rod connecting the bottom of the gearstick to the gearbox. A replacement will be in from Germany tomorrow, together with a kit of bushes, which should
make the gear selection smoother.
While the exhaust is off, we're replacing the perished rubber link at the front end of the torque tube. Unfortunately, it will cost about £100 after club discount instead of the €56 price I've seen quoted on some German websites.
The Z1 should be on the road again on Wednesday, latest.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest