The site/home page is very slow to connect.

UK forum for general and technical discussion about the Z3 roadster

Moderator: Gazza

Post Reply
ARoosterinaRoadster
Joined: Thu 29 May, 2014 09:49
Posts: 337

  Z3 roadster 2.0
Location: Lancashire

The site/home page is very slow to connect.

Post by ARoosterinaRoadster » Fri 20 May, 2016 22:46

Hi to you all . I am finding that an otherwise normally very quick to connect site is rather slow - has there been/is there an issue with the server ?

I am not experiencing this with any one of the several sites that I have visited this evening.
Happiness is a well kept Z3 and preferably running with the hood down - weather permitting.

mrscalex
Joined: Fri 13 Mar, 2015 09:14
Posts: 795

  Z3 roadster 1.9

Re: The site/home page is very slow to connect.

Post by mrscalex » Fri 20 May, 2016 23:11

Thought it was just me!
ImageImage
1999 Z3 1.9 Boston Green (Dimitri) - My brother's car owned from new and restored by me
2001 Z3 2.2 Topaz Blue (Trudy) - My car rebuilt from a write-off
2002 Z3 2.2 Titan Silver (Okus) - Project car waiting for a new engine
2001 Z3 2.2 Topaz Blue (Debra) - Donor car/breaker
1998 Z3 1.9 Boston Green (Allsworth) - Donor car/breaker now gone to Z3 heaven
Always happy to try and help with spares :)

User avatar
Southernboy
Joined: Thu 07 Oct, 2010 13:39
Posts: 6312

  Z3 roadster 3.0i
Location: Johannesburg

Re: The site/home page is very slow to connect.

Post by Southernboy » Sat 21 May, 2016 08:49

I've experienced that from time to time. I think it's more to do with the external service provider servers that connect to this site - they sometimes get over subscribed and everything slows down. I don't think it's the forum server that's the problem, because when I do eventually connect, there is often not more than 3 or 4 other people on the forum.
"Normal is overrated"
Image

Z3 Upgrades and Additions

User avatar
Robert T
Site Admin
Joined: Mon 12 Jun, 2006 11:35
Posts: 9983

  Z3 roadster 1.9
Location: Cheshire

Re: The site/home page is very slow to connect.

Post by Robert T » Sat 21 May, 2016 09:49

I have noticed this a couple of times in recent weeks, particularly when accessing the site via Tapatalk. It has a lot more do with us being a virtual instance on a shared server, than ZR getting lots of search engines connecting at once. If the other virtual instances are heavily loaded, then we slow down too. Unfortunately we don't get to choose who we share with. If the problem persists, then I will get them to look at it.

Cheers R.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk
Arctic Silver '99 Z3 1.9 & Black '59 Frogeye 1275cc
Image

ARoosterinaRoadster
Joined: Thu 29 May, 2014 09:49
Posts: 337

  Z3 roadster 2.0
Location: Lancashire

Re: The site/home page is very slow to connect.

Post by ARoosterinaRoadster » Sat 21 May, 2016 09:56

Robert T wrote:I have noticed this a couple of times in recent weeks, particularly when accessing the site via Tapatalk. It has a lot more do with us being a virtual instance on a shared server, than ZR getting lots of search engines connecting at once. If the other virtual instances are heavily loaded, then we slow down too. Unfortunately we don't get to choose who we share with. If the problem persists, then I will get them to look at it.

Cheers R.

Sent from my SM-T810 using Tapatalk
Hi Robert. Thank you for your reply. Just for the record - I am using a regular PC and hard wired on Superfast Broadband with a download speed that is consistently 37meg per second.
This morning the connection was as though it was on Nitrous Oxide.
Happiness is a well kept Z3 and preferably running with the hood down - weather permitting.

User avatar
Robert T
Site Admin
Joined: Mon 12 Jun, 2006 11:35
Posts: 9983

  Z3 roadster 1.9
Location: Cheshire

Re: The site/home page is very slow to connect.

Post by Robert T » Sat 21 May, 2016 11:41

The problem affects both the normal website and Tapatalk, but it somehow feels slower on Tapatalk. It is evidently not bad enough to trigger my server monitoring though - this checks access to the site from about 10 locations around the world and lets me know if the site cannot be reached. I will keep an eye on it as email notifications have also seen some delays as well.

I take it you mean 37 megabits/sec. I currently get 78 mbits/sec out of mine and it is my own WiFi that limits the actual speed, as unfortunately for me there are a lot of other WiFi networks in close proximity. Plug in a cable and it is much quicker. I might have to invest in some tinfoil wallpaper.

Cheers R.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Arctic Silver '99 Z3 1.9 & Black '59 Frogeye 1275cc
Image

ARoosterinaRoadster
Joined: Thu 29 May, 2014 09:49
Posts: 337

  Z3 roadster 2.0
Location: Lancashire

Re: The site/home page is very slow to connect.

Post by ARoosterinaRoadster » Sat 21 May, 2016 12:23

Robert T wrote:The problem affects both the normal website and Tapatalk, but it somehow feels slower on Tapatalk. It is evidently not bad enough to trigger my server monitoring though - this checks access to the site from about 10 locations around the world and lets me know if the site cannot be reached. I will keep an eye on it as email notifications have also seen some delays as well.

I take it you mean 37 megabits/sec. I currently get 78 mbits/sec out of mine and it is my own WiFi that limits the actual speed, as unfortunately for me there are a lot of other WiFi networks in close proximity. Plug in a cable and it is much quicker. I might have to invest in some tinfoil wallpaper.

Cheers R.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk
Hi again Robert. yes,I did mean mbits/sec The connection that I have with BT/Open Reach is supposedly 40mbit/sec but guaranteed to be no less than a few mbits/sec drop.
After an initial 'War of Words' the moved me onto two different cabinets and eventually to a cabinet that was not overloaded.

By the way - your did not appear as a graphic when opening up my E'mail alert to the site.
Happiness is a well kept Z3 and preferably running with the hood down - weather permitting.

mrscalex
Joined: Fri 13 Mar, 2015 09:14
Posts: 795

  Z3 roadster 1.9

Re: The site/home page is very slow to connect.

Post by mrscalex » Wed 25 May, 2016 13:19

Afraid it seems very slow again today.
ImageImage
1999 Z3 1.9 Boston Green (Dimitri) - My brother's car owned from new and restored by me
2001 Z3 2.2 Topaz Blue (Trudy) - My car rebuilt from a write-off
2002 Z3 2.2 Titan Silver (Okus) - Project car waiting for a new engine
2001 Z3 2.2 Topaz Blue (Debra) - Donor car/breaker
1998 Z3 1.9 Boston Green (Allsworth) - Donor car/breaker now gone to Z3 heaven
Always happy to try and help with spares :)

ARoosterinaRoadster
Joined: Thu 29 May, 2014 09:49
Posts: 337

  Z3 roadster 2.0
Location: Lancashire

Re: The site/home page is very slow to connect.

Post by ARoosterinaRoadster » Wed 25 May, 2016 13:49

mrscalex wrote:Afraid it seems very slow again today.
Hi to those of you that are following this topic. After receiving a alert at 13:43hrs today I attempted to gain access to the site using the link - it would not open up and indeed a second attempt was aborted until now.

Slow to open is an understatement - to be polite about it.
Happiness is a well kept Z3 and preferably running with the hood down - weather permitting.

Alan W
Joined: Thu 20 Jun, 2013 11:56
Posts: 667

  Z3 roadster 2.8
Location: Bexley, Kent UK

Re: The site/home page is very slow to connect.

Post by Alan W » Wed 25 May, 2016 15:30

Yes I've had a few issues accessing this site over the last couple of weeks.. very intermittent and sometimes l have trouble getting on to it as it just hangs.. something is definitely wrong!!!!
1999 facelit Z3 Roadster 2.8 Auto in Cosmos Black aka 'Gloria'
Image

Alan W
Joined: Thu 20 Jun, 2013 11:56
Posts: 667

  Z3 roadster 2.8
Location: Bexley, Kent UK

Re: The site/home page is very slow to connect.

Post by Alan W » Wed 25 May, 2016 15:30

Yes I've had a few issues accessing this site over the last couple of weeks.. very intermittent and sometimes l have trouble getting on to it as it just hangs.. something is definitely wrong!!!!
1999 facelit Z3 Roadster 2.8 Auto in Cosmos Black aka 'Gloria'
Image

Alan W
Joined: Thu 20 Jun, 2013 11:56
Posts: 667

  Z3 roadster 2.8
Location: Bexley, Kent UK

Re: The site/home page is very slow to connect.

Post by Alan W » Wed 25 May, 2016 15:32

Ohhhh look... and now it just double posted!!!
1999 facelit Z3 Roadster 2.8 Auto in Cosmos Black aka 'Gloria'
Image

User avatar
Southernboy
Joined: Thu 07 Oct, 2010 13:39
Posts: 6312

  Z3 roadster 3.0i
Location: Johannesburg

Re: The site/home page is very slow to connect.

Post by Southernboy » Thu 26 May, 2016 07:31

I think you have a "shaky " finger...I think you get over excited when you see the "SUBMIT" icon.... :lol:
"Normal is overrated"
Image

Z3 Upgrades and Additions

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: wonderloaf and 5 guests