Key fob problem...

For the M Powered Z3 derivatives

Moderator: Gazza

Post Reply
User avatar
S10OTY
Joined: Mon 01 Apr, 2013 20:16
Posts: 36

  M roadster S50
Location: Swansea

Key fob problem...

Post by S10OTY » Tue 14 May, 2013 22:08

My key fob battery died so thought would just replace it, I have replaced it but now it doesn't work, when I click the button the led illuminates and stays constantly on... Any ideas?

Cheers

stupot50
Joined: Tue 07 Aug, 2012 09:35
Posts: 229

  Z3 roadster 2.8
Location: Torquay, Devon

Re: Key fob problem...

Post by stupot50 » Tue 14 May, 2013 22:10

S10OTY wrote:My key fob battery died so thought would just replace it, I have replaced it but now it doesn't work, when I click the button the led illuminates and stays constantly on... Any ideas?

Cheers
Needs pairing with the car I think, should be detailed in the hand book
1999 2.8 Arctic Silver Z3
1987 Black Renault Alpine GTA V6 Turbo
2007 325d Msport - remapped

User avatar
Robert T
Site Admin
Joined: Mon 12 Jun, 2006 11:35
Posts: 10008

  Z3 roadster 1.9
Location: Cheshire

Re: Key fob problem...

Post by Robert T » Tue 14 May, 2013 22:27

Pretty sure that the fob will be a transmit only device, so it won't be aware of whether the car is recognising it or not. I take it that you are talking about the separate key fob, as detailed here: http://www.zroadster.net/forum/viewtopi ... 686#p99686

Cheers R.
Arctic Silver '99 Z3 1.9 & Black '59 Frogeye 1275cc
Image

User avatar
S10OTY
Joined: Mon 01 Apr, 2013 20:16
Posts: 36

  M roadster S50
Location: Swansea

Re: Key fob problem...

Post by S10OTY » Tue 14 May, 2013 22:31

Hello,

Yes it's the 2 button house brick transponder, from this take it I need a trip to a garage to reprogram it with the car?

Thanks

User avatar
Brian H
Joined: Tue 16 Dec, 2008 19:55
Posts: 2503

  Z3 roadster 3.0i

Re: Key fob problem...

Post by Brian H » Tue 14 May, 2013 22:38

If you press the button and the light stays on, I would suggest that you have dirt trapped in the side of the buttons. The light should only be on when the button is pressed. The unit can be taken apart for cleaning.
Last edited by Brian H on Tue 14 May, 2013 22:45, edited 1 time in total.

User avatar
Robert T
Site Admin
Joined: Mon 12 Jun, 2006 11:35
Posts: 10008

  Z3 roadster 1.9
Location: Cheshire

Re: Key fob problem...

Post by Robert T » Tue 14 May, 2013 22:41

Sorry, I was implying that I don't think the fob is working properly, not necessarily that it is no longer paired with the car.

Even if it does need re-pairing, then there should be no need to take it to a dealer. See: http://www.zroadster.net/forum/viewtopi ... =10&t=4959

Cheers R.
Arctic Silver '99 Z3 1.9 & Black '59 Frogeye 1275cc
Image

User avatar
S10OTY
Joined: Mon 01 Apr, 2013 20:16
Posts: 36

  M roadster S50
Location: Swansea

Re: Key fob problem...

Post by S10OTY » Thu 16 May, 2013 21:18

Hello,

Took the fob apart and cleaned it, it's working fine now.

Thanks both!

User avatar
Brian H
Joined: Tue 16 Dec, 2008 19:55
Posts: 2503

  Z3 roadster 3.0i

Re: Key fob problem...

Post by Brian H » Thu 16 May, 2013 22:08

S10OTY wrote:Hello,

Took the fob apart and cleaned it, it's working fine now.

Thanks both!
Good news :thumb: thanks for letting us know.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest